He je ett ända rengnas å blåsas nö.. men ska fiir na lete nö å

Hej!

E je lödajin tan 6 oktober ida å ja höstin e no jer på allvar nöög å höst stormar å fram fö allt höst regne je jer å he stälder tel stora problem… Läst just på vasabladet.fi att he je uvisvänningar i bla lappfjärs å  å i kyroälv men på ti flesta ställen je e meijr elo minder na uvisvämningar..

Sedan så ha ju å regne stäld tel me att he fylls på me vaten å i båtar m.m vann he slipper inn så jag personligen rekomenderar all som har ut båtin änn att om ni int a vuri å skåda hu läge je så ska ni jär e nöög fö va sjölv ut ti egen båt igår kveeld å han va rejält ner tyngd åv vaten han å fö e va ja utan att ta i så va e no en 30cm högt me vaten å ja meinar he je entå in båt som je 4,6 meter lang så he je int nain litin mängd me vaten tå e fylder en tålan båt men minst 30cm högt vaten + att e storma å stretta inn vattne tå an va så ner tyngd men he vort betär tå feg bort allt vaten ur båtin fö ja an va säkert ner tyngd in 30 cm elo na meijr å enn om an star tom så he löns att koll båtan nöög..

Ja lägger me jer  in bild på in båt som halder på å sjunk ut vä laang skäre… På bildin e no allt okej fö bildin e nager vekor gamber men iallafall igårkveeld så hadd an ganska krafto slagsido å så gott som fylld me faten så han sku måsta järas na åt om int nain a vuri å jort na åt an na enn..

 

Sedan så ett som att ja komber tidsinställ heje inlägge så tå ni läser heje så e jag å firar min mommo som firar sin 90års da nöög honje hälgen å egentliga dajin je åmmåros 7.10.

He va allt honje gangon återkomber na snart..

 

/Falktjin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *